Tapahtumat ja yritykset
Kasukkalan Mäkivetokisat

Kasukkalan Mäkivetokisat on viihdyttävä ja rento urheilutapahtuma – sopii koko perheelle

Monet moottoriurheilutapahtumat ovat erittäin tiukasti sääntökirjan kahlitsemia. Millejä, senttejä, kiloja ja muita ennalta määrättyjä asioita syynätään ennen ja jälkeen kilpailun. Poikkeuksiakin onneksi on. Yksi rennon asiallinen tapahtuma järjestettiin viime syksynä Lappeenrannan lähellä olevalla Kasukkalan soramontulla. Laji ei ole sääntökirjoihin nojautuva nipotuskisa – ja siinäpä sen suosio piileekin.
Visa Vilkuna
Alavieskalaisen Voitto Kivimäen menossa on alkuvoimaa. Valmet 565:n alkuperäinen hevosvoimamäärä on kuusinkertaistettu noin 300:aan. Valmetin raikas ääni oli kuin musiikkia traktorimiehen korville.

Kasukkalan Mäkivetokisat järjestänyt Karelia Pulling haluaa pitää tilaisuuden pienenä, kylätapahtumaa muistuttavana perhepäivänä. Muutamassa vuodessa tapahtuma on kuitenkin saanut suuren kannattajajoukon.

Yhdistyksen on jatkossakin tarkoitus pitää mäkivetokisa luonteeltaan rentona. Lippu maksaa viitosen ja alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Näin perheilläkin on mahdollisuus nauttia erilaisesta moottoriurheilusta.

Tämän tyylisiä tapahtumia toivoisi enemmän Suomen suveen. Uudentyylistä kyläjuhlaa suunnittelevien kannattaakin olla yhteydessä Karjala Pullingin aktiiveihin ja tiedustella ohjeita mukavan tapahtuman järjestämiseksi.

Vuoden 2018 kisan tuloksista voit lukea tarkemmin KV:n numerosta 15/2018. Tänä vuonna kisat järjestetään 14.9.2019. Lisätietoja voi katsoa kisojen nettisivulta osoitteesta:

www.karjalapulling.fi/makiveto/

Tässä vielä kuvia ja tunnelmia viime vuoden kisasta.

Lue lisää