Tapahtumat ja yritykset
Classic Motorshow

Classic Motorshow Lahdessa 4.–5.5.2019 – monipuolista nähtävää

Classic Motorshow on monipuolinen harrasteajoneuvotapahtuma, jonka teemoina olivat tänä vuonna urheiluautot ja sporttipyörät. Nähtävillä oli yhteensä 400 erilaista ajoneuvoa. Niiden joukossa oli myös tavallisen kansan kulkuneuvoja sekä kuorma- ja pakettiautoja, moottoripyöriä, traktoreita, moottorikelkkoja.
Uolevi Oristo
Vuodelta 1969 peräisin oleva Winha 500 -moottorikelkka on tuore "latolöytö", kelkka löydettiin helmikuussa 2019. Alkuperäiskunnossa oleva kelkka on ollut Rajavartioston käytössä. Kelkan nokkaan on maalattu numero KM 0011, kelkan valmistusnumero on 0065. Onnellinen omistaja on Reijo Juhola.

Takatalvi rajoitti varmasti Lahden Classic Motorshow:n kävijämäärää, sillä keli ei ollut paras mahdollinen moottoripyöräilyyn tai avo-autoiluun.

Classic Motorshow järjestetään Lahden Messukeskuksessa, jonka pihalle pysäköidään tapahtumaan saapuvia mielenkiintoisia harrasteajoneuvoja. Osa autoista vaihtuu nopeasti, mutta muutamien ajoneuvojen omistajat seisovat autojensa vieressä kertomassa ajokistaan.

Näyttelyssä on merkkikerhojen lisäksi erilaisten muiden yhdistysten osastoja. Urheiluautomerkit oli ryhmitelty maittain, mikä helpotti näyttelyyn tutustumista.

Traktorit ja kuorma-autot oli kerätty omaan halliinsa, jossa raskaamman kaluston omistajat voivat vaihtaa kuulumisia.

Veteraanimoottorikelkkailijat olivat keränneet edustavan kokoelman vuoden -69 Winha-moottorikelkkoja 50-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Lue lisää