Tapahtumat ja yritykset

Maatalousnostetta lentokentällä - maatalousnäyttely OKRA järjestetään Oripään lentokentällä 3.-6.7.2019

Oripään lentokenttä täyttyy 21. kerran, kun maa- ja metsätalouden ammattilaiset kokoontuvat 3.–6.7.2019 Okra-maatalousmessuille. Koneviestillä on messuilla oma osastonsa ja näyttelyn aikana on myös mahdollista vierailla KV:n viljelymenetelmäkoekentällä.
Valmistaja
Koneviestin osastolla on mahdollista osallistua Can-Am Traxter -traktorimönkijän arvontaan.

Okra järjestetään nyt 21. kerran. Messujen paikkana toimii vanhaan tapaan Oripään lentokenttä. 23 hehtaarin alueella riittää kierrettävää – esillä ovat maatalouden laite- ja konemyyjät kalustoineen ja tarvikkeineen. Paikalle odotetaan yli 50 tuhatta kävijää. Tapahtumaan on ilmoittautunut näytteilleasettajiksi yli 500 yritystä, osallistujaluettelo on luettavissa KV:n nettisivuilla.

Koneviesti on myös messuilla mukana. Pääset osastollamme testaamaan koneviestin uuden juttuarkiston toimintaa. Lisäksi esillä on Koneviestin viljelymenetelmäkokeellakin käytössä olevia mittalaitteita.

Osastollamme voit astua sisälle Koneviestin rekkaan ja osallistua arvontaan, jossa palkintona on Can-Am Traxter PRO HD10 T1b -traktorimönkijä. Kolmelle henkilölle rekisteröidyn lavamönkijän ominaisuuksista voi lyhyesti mainita 25 senttimetrin joustovarat, lukittuvat tasauspyörästöt sekä pohjapanssarin.

Loimaalla, Novida-ammattiopiston ja lukion koulutilalla jatkuu pitkäkestoinen Koneviestin viljelymenetelmäkoe (ent. suorakylvökoe). Koe on perinteiseen tapaan Okran vierailukohteena kaikkina näyttelypäivinä ja kentällä on päivystys iltapäivisin klo 15 eteenpäin. Käynnissä on kokeen 13. vuosi. Viljelykasvina on tänä vuonna Donna-suurimokaura.

KV:n nettisivuilta voi lukea kattavasti juttusarjaa kokeen tapahtumista vuosien varrelta. Hakusanalla ”viljelymenetelmäkoe” löytyy aineistoa tutustuttavaksi pitkäksi aikaa. Vanhempia artikkeleita voi hakea myös suorakylvökoe-hakusanalla.

Koelohkojen osoite on Joenperäntie 262, 32200 LOIMAA. Alue on noin 4,5 kilometriä Loimaan keskustasta kantatietä 213 Ypäjän suuntaan ja oikealle 2,5 km Joenperäntietä.

Pienimpiä asiointeja ja hankintoja varten kannattaa varata käteistä, sillä pankkiautomaatteja ei Okran alueella ole.

Tervetuloa osastollemme A55!

Uutuuksia Okrassa

H.C. Petersen on aloittanut Weidemann-tuotteiden maahantuonnin. Saksalainen Weidemann valmistaa kurottajia ja pyöräkuormaimia, joiden osalta valmistaja tuo Okraan nähtäväksi kokonaan uuden kokoluokan.

Potilan osastolla on uutuutena esillä peltojyrään asennettava piensiemenen kylvökone. Lisälaite on suunniteltu erityisesti heinien kylvöön sekä täydennyskylvöjen tekemiseen.

Hankkija tuo nähtäville muun muassa Avantin uuden suurimman 800-sarjan kuormaajat, Kronen uuden EasyCut 20 -niittomurskaimen sekä modulaarinen Antti Plug and Dry -kuivurikonseptin.

Tume-Agri Oy esittelee Super Nova Combi -kylvökoneen sekä uutta tekniikkaa muokkaukseen.

Tapio Vesterinen
Koneviestin rekassa on tarjolla hyvän juttuseuran lisäksi kahvia.
Lue lisää