Tapahtumat ja yritykset
Maskinexpo 2019

Maskinexpo-konenäyttely 23.–25.5.2019 painottui pienkalustoon

Tukholman läheisyydessä pidettävä Maskinexpo on ollut eräs länsinaapurin päänäyttelyistä rakennuspuolella. Tälläkin kertaa esillä on mielenkiintoista pienkalustoa, vaikka suurimmat maahantuojat passasivatkin tämänvuotisen tapahtuman.
Arto Turpeinen
Maskinexpo järjestettiin 23.–25.5.2019 Arlandan lentokentän läheisyydessä lähellä Tukholmaa.

Ruotsin konenäyttelykenttä on melkoisessa myllerryksessä niin maarakennus- kuin metsäpuolellakin. Perinteinen Maskinexpo järjestetään joka toinen vuosi entisellä golf-kentällä Arlandan lentokentän läheisyydessä lähellä Tukholmaa. Kilpailijaksi ilmaantui vuosi sitten ensimmäisen kerran pidetty Maskinmässan. Tämä heijastui myös Maskinexpon antiin, sillä suurin osa päämerkkien maahantuojista jätti tapahtuman väliin ja keskittyvät vuoden kuluttua järjestettävään kilpailevaan tapahtumaan.

Maskinexpon näytteilleasettajien määrä ja rakenne onkin muuttunut. Vielä vuonna 2012 yrityksiä osallistui yli 500, kun tänä vuonna päästiin hieman yli 200 yrityksen lukemiin. Messujen anti painottuukin yhä enemmän ympäristöhoitoon ja kiinteistöhuoltoon. Esimerkiksi erilaisia lisälaitteita ja pienkoneita oli nähtävillä runsaasti. Täytyykin toivoa, että molemmat kilpailevat näyttelyt löytävät paikkansa eri tuoteryhmien osalta, eivätkä messut syö toisiaan hengiltä. Lentokentän läheisyyden ja lyhyen välimatkan vuoksi molemmat näyttelyt ovat näppäriä tapahtumia myös suomalaisille, sillä vierailu onnistuu vaikka päiväretkenä.

Verenvähyydestä huolimatta esillä oli kuitenkin useita mielenkiintoisia tuotteita, sillä länsinaapurissa esim. käytettävät työlaitteet poikkeavat hieman meikäläisistä. Kolmen päivän aikana näyttelyssä vieraili karvan yli 15 000 kävijää. Etenkin ensimmäisenä päivänä väkimäärää vähensi ja tunnelmaa latisti erittäin sateinen sää.

Lue lisää