Tapahtumat ja yritykset
J-Trading Oy

J-Tradingin Oy:n kevättapahtuma 2019 — Uusia tuotteita ja koneita vihertöihin

Varma kevään merkki ovat lukuisat konemaahantuojien ja -kauppiaiden tapahtumat, kiertueet ja esittelytilaisuudet. Yhdeksi perinteeksi on muodostunut J-Trading Oy:n kevättapahtuma.
Timo Rintakoski
Belroboticsin suurempi Bigmow pystyy toimimaan 24 000 m2 alueella. Teräyksiköitä on viisi kappaletta ja teriä yhteensä 15 kappaletta.

Tällä kertaa J-Tradingin kevättapahtuman keskiössä olivat viherurakointiin tarkoitetut uutuustuotteet. Jacobsenilta on tullut tämän kesän sesonkiin kelamurskalla varustettu Müthing-leikkuri. Toinen uutinen on Belroboticsin robottileikkureiden myynnin alkaminen.

Muiden tuoteryhmien uutuuksia ovat Bucherin 5006 -mallin 80 km/h nopuksinen versio lakaisukoneiden osalta, sekä Bucher Gilettan täyssähköisesti ohjatut aurat ja levittimet.

Karheikkoleikkuri Müthing

Jacobsenin HM600 Müthing soveltuu kaikkiin leikkaustarpeisiin A2-luokasta B2-luokkaan saakka. Koneessa on kolme itsenäisesti käytettävää leikkuuyksikköä. Leikkuuleveys on 3,2 metriä. Kun tavallinen leikkuri pystyy enintään noin 0,5 metrin heinikkoon, voidaan kelamurskalla ottaa hyvinkin pitkä karheikko käsittelyyn. Lisäksi syksyn keleissä murskautuvat myös lehdet.

”Murskan idea on rungon vastahampaat. Niiden avulla saadaan jakeet murskattua tehokkaasti”, George Gustafsson J-Trading Oy:stä kertoo.

2,4 hehtaarin robotti

Nurmikon hoidon osalta tarjonta on kasvanut myös Belroboticsin robottileikkureilla. Tarjolla on kaksi kokoluokkaa. Suuremmassa Bigmow-mallissa on viisi teräyksikköä, joissa on yhteensä 15 terää. Terät ovat kelluvia ja esteen väistäviä. Leikkuuleveys on 1 033 mm ja toiminta-alue on suurimmillaan

24 000 m2. Robotissa on ns. kotipesä automatiikka – kun akun varaus alkaa huveta, automatiikka ohjaa leikkurin latauspisteelle ladattavaksi.

”Robotilla voidaan korvata esimerkiksi kelaleikkurit jalkapallokenttien hoidossa. Kun työntekijä vapautuu muihin töihin, tulee tämä puolet edullisemmaksi kuin perinteiset työmenetelmät. Lisäksi huollon tarve on pienempi,” Gustafsson luettelee.

Mallisto käsittää myös Ballpicker-golfpallojen keräysrobotin. Sen kapasiteetti on 12 000 palloa vuorokaudessa.

Lue lisää