Tapahtumat ja yritykset
Sima 2019

Pariisin Sima 2019 -maatalousnäyttely — uutta tekniikkaa ja uusia tuotteita etelästä

Perinteinen Sima-näyttely järjestettiin 24.–28.2 2019 Pariisin Messukeskuksessa. Samassa yhteydessä järjestettiin myös SIMAGENA-karjatalousnäyttely eläinosastoineen. Siman tarjonta onkin monipuolisempi kuin esimerkiksi Agritechnicassa, ja halleissa mahtuu kulkemaankin paremmin. Mielenkiintoisinta oli tutustua pienten eteläeurooppalaisten valmistajien tarjontaa, vaikka kaikki isot merkit olivat myös esillä.
Uolevi Oristo
Mancel on uusi, Eurooppalaisista komponenteista Ranskassa valmistettava traktorimerkki, jonka myynti alkaa Ranskassa vuonna 2020.

Edelliseen Sima-näyttelyyn tutustui 232 00 henkeä, tämän vuoden tilastot eivät tätä kirjoitettaessa olleet vielä käytössä. Näytteilleasettajia oli 42:sta maasta yhteensä 1 800.

Messukeskus sijaitsee lähellä Charles du Gaulin lentokenttää. Simaan onkin helppo mennä lentämällä. Majoituspaikat löytyvät Pariisin keskustasta, minne pääsee kätevästi junalla, asema on messukeskuksen vieressä. Mellakoitsijoita ei näkynyt.

Hyvät ja kohtuuhintaiset kulkuyhteydet sekä lukuisat majoitusmahdollisuudet ovat SIMA:n parhaita valtteja. Toiseen vaakakuppiin on laitettava ranskalaisten huono englannin ja muiden vieraiden kielten taito, minkä havaitsi hyvin osastoillakin.

Näyttelyssä oli helppo liikkua, sillä kartat ja opasteet olivat kohtuullisen selkeitä. Muualla opasteiden tilanne vaihteli, sillä Ranskalaiseen kulttuuriin kuuluu, että asioista kysytään aina naapurilta.

Uusi tekniikka painopisteenä

Simassa oli panostettu hyvin uuteen tekniikkaan ja vapaasti saatavilla olevan tutkimustiedon hyödyntämiseen maataloudessa, eli ns. big datan käyttöön.

Yhdessä näyttelyhallissa oli Innovation Village, johon oli koottu start up -yrityksiä sekä paikkatietopalvelujen tarjoajia. Siellä oli myös suomalaisen Quanturin osasto.

Näyttelyissä kannustettiin myös tiedon jakamiseen toisten viljelijöiden ja yrittäjien kanssa käyttäen verkostoja ja erilaisia foorumeita. Muutamilla osastoilla kerrottiin hienovaraisesti, että kokemuksia on helpompi jakaa kauempana asuvien kollegoiden kuin naapureiden kanssa.

Uutuuksia palkittiin

Siman asiantuntijaraati oli palkinnut uutuustuotteita. Kaksi tuotetta sai kultamitalin ja 5 hopeamitalin. Pronssimitaleja jaettiin 20 kappaletta.

Alan lehdistö jakoi myös useita vuoden kone -palkintoja, joista yksi osui Valtran A-mallille.

Lue lisää