Tapahtumat ja yritykset
Sarka 2019

Sarka 2019 -näyttely oli kompakti mutta monipuolinen

Kotieläintuotantoon, rakennus- ja energiatekniikkaan sekä metsätalouteen keskittyvä Sarka-näyttely tarjosi jälleen hyvän katsauksen alan kehitykseen.
Tuomas Anttila
Sarka-messut on maatilarakentamisen, kotieläintarvikkeiden, energiatekniikan ja metsätalouden ammattilaistapahtuma, joka järjestettiin 1.–2.2.2019 Seinäjoki Areenalla. (TA)

Etelä-Pohjanmaan Pytinki Oy:n järjestämä Sarka-näyttely Seinäjoella on vuosittain järjestettävä tapahtuma, joka on ruokamaakunnan tyyliin sopivasti kotieläinpainotteinen. Tänä vuonna messuilla ei kuitenkaan ollut karjanäyttelyä, minkä myötä monipuolinen näytteilleasettajien kattaus mahtui viime vuodesta poiketen yhteen halliin. Messut keräsivät kahden päivän aikana yhteensä 9 220 messuvierasta.

Varsinaista näyttelytarjontaa täydensivät ajankohtaiskatsaukset esiintyjälavalla, sekä seminaarit näyttelyhallin yhteydessä olevissa kabineteissa. Kooltaan ja teemoiltaan tiiviiseen Sarka-näyttelyyn seminaarit sopivatkin erityisen hyvin, koska kävijöillä oli ajallisesti mahdollisuus keskittyä myös näihin. Seminaarien ohjelma oli korkeatasoinen, ja mukaan oli saatu kansainvälisiäkin esiintyjiä. Näyttelyn yhteyteen oli koottu hyvä valikoima vierailukohteita, joista oli myös kiitettävästi etukäteismateriaalia. Kokonaisuutena Sarka-näyttelyä voi luonnehtia sanalla korkeatasoinen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit