Tapahtumat ja yritykset
EuroTier 2018

Eurotier 2018 -näyttelyn kuormauskalustoa — kuormauskoneiden koko kasvaa

Eurotier-näyttelyn kuormauskonevalikoima oli uusien voimanlähteiden osalta pieni pettymys, vaikka muutama sähkökäyttöinen uutuus olikin esillä. Kaasukäyttöiset laitteet loistivat, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, poissaolollaan.
Uolevi Oristo
Weidemann 1160 eHoftrac on ollut markkinoilla jo muutaman vuoden.

Tilakoon suureneminen näkyy koneiden koon kasvuna, perinteisten pienkuormainten valmistajien suurimmat mallit kolkuttavat jo 10 tonnin rajaa.

Sähkökäyttöisten työlaiteiden puute on tällä hetkellä yksi sähkömoottorikäyttöisten kuormainten yleistymisen este. Weidemann esitteli sähkökäyttöisen kuormaimensa jo noin viitisen vuotta sitten. Eurotierissä sen keulalle oli asennettu sähkömoottorin pyörittämä kesantoleikkuri. Sähkökäyttöisen murskaimen hyötysuhde on parempi kuin hydraulisen, mikä on akkujen keston kannalta tärkeä ominaisuus.

Schäffer oli liittynyt Weidemannin joukkoon uudella e23-mallillaan. Siinä käytettävä akkuteknologia perustuu litium-akkuihin.

Edullinen rahoitus on tehokas kilpailukeino. Koneita tarjotaan jopa 0-korkoisilla rahoituksilla ja erilaisin vuokrajärjestelyin.

Avant on pisimmällä akkuteknologiassa, koska sillä on jo muutaman vuoden kokemus sarjavalmistuksesta. Avant Tecno Oy kehittää akkuja yhdessä Uudenkaupungin autotehtaan tytäryhtiön kanssa.

Kaukoidästä tulevien kuormauskoneiden hyökkäystä ei Eurotierissä nähty tänäkään vuonna.

Lue lisää