Tapahtumat ja yritykset
Helsingin MaatalousKonemessut 2018

Helsingin MaatalousKonemessut 15. – 17.11.2018 — Koneet valtasivat Messukeskuksen

Helsingin MaatalousKonemessut järjestettiin 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.
Tapio Vesterinen
Näyttelyssä olivat paikalla kaikki suuret maatalouskauppiaat. Yhteensä näytteilleasettajia oli yli 300 kappaletta.

Laatuaan ensimmäisillä Helsingin MaatalousKonemessuilla vieraili kolmen näyttelypäivän aikana lähes 17 000 kävijää, näytteilleasettajia oli mukana yli 300 kappaletta. Tapahtumalle oli varattu messukeskuksen halleista tilaa yli 30 000 neliömetriä.

Varsinkin suurten näytteilleasettajien osastot olivat näyttäviä kokonaisuuksia, mutta muutamat pienempien firmojen osastot jäivät hieman paitsioon suurten osastojen väliin. Alueena sisähallit olivat varsin selkeä kokonaisuus, tosin opasteita varsinkin ulkoalueille kuuli kaivattavan useammankin kävijän suusta.

Koneita joka lähtöön

Näyttelyn järjesti Messukeskus yhteistyössä AGCO Suomen, Agritekin, Hankkijan, Konekeskon, Lantmännen Agron, NHK-Keskuksen ja Turun Konekeskuksen kanssa. Näytteilleasettajissa olivat mukana kaikki suurimmat maatalouskauppiaat, mistä johtuen tarjontaa oli niin maatalous-, kiinteistö- kuin karjatalouskoneistakin. Aiemmista näyttelyistä johtuen suuri osa koneista oli nähty jo aiemmin, mutta kiinnostuneita riitti silti jonoksi asti niin traktoreiden kuin puimureidenkin luokse.

Varsinkin kahtena ensimmäisenä näyttelypäivänä näyttelyvieraat vaikuttivat olevan pääasiassa alan ammattilaisia. Lauantainakaan kaupunkilaisten osuus ei kasvattanut merkittävästi, sillä ammattinäyttely ei tällä kertaa tarjonnut juurikaan markkinahumua tai tavaran kaupustelijoita.

MaatalousKonemessut järjestetään seuraavan kerran 5.– 7.11.2020 Messukeskuksessa Helsingissä. Seuraava tapahtuma on aiempaa suurempi, sillä tuolloin käyttöön otetaan Messukeskuksen viisi hallia.

Lue lisää