Tapahtumat ja yritykset
Manitou

Manitoun myyntikanavat Suomessa

Manitoun tuotteiden maahantuontia on jaettu Suomessa useammalle koneliikkeelle. Manitoun omistuksessa olevilla tuotemerkeillä Gehl ja Mustang on luonnollisesti myös omat maahantuojat. Myös päätuotemerkki Manitou on jaettu kolmen maahantuojan kesken siten, että eri yritykset vastaavat eri asiakasryhmistä.
Valmistaja
Manitou uudisti MLT-malliston muutama vuosi sitten kokonaan. Uusin tulokas NewAg-mallistoon on MLT 730. MLT (Manitou Loading Telescopic) on suunniteltu nostamisen lisäksi myös kuormaamiseen. Koneessa on kuormaustehoa, nopea työhydrauliikka ja hyvät veto-ominaisuudet. MLT 730-115 V CP on kompaktin luokan kurottaja, joka varustettu muun muassa suuntaa vaihtavalla tuulettimella, puomiston jousituksella, automaattisella pyörien kohdistuksella ja automaattisella ilmastoinnilla. Kurottajan nostokyky on 3 000 kg, nostokorkeus 6 850 mm, moottori: Deutz TCD 3.6 l, 85 kW ja voimansiirto M-Varioshift, 38 km/h. (Kuva: MN-Lifttek Oy)

MN-Lifttek Oy:n edustuksessa on koko Manitou-mallisto, jonka maahantuonnin yritys aloitti 2012. MN-Lifttek markkinoi koneita etupäässä urakointi- ja teollisuusasiakkaille.

Hankkijan edustukseen kuuluu Manitou MLT-mallisto, jota markkinoidaan lähinnä maatalousasiakkaille. Hankkijalle agrikurottajat tulivat 2017, kun Y-Agro sulautettiin pari vuotta sitten yritykseen. Hankkija myös vuokraa maatalouskurottajia.

Toyota Material Handling Finland edustaa Suomessa Manitoun maasto- ja ajoneuvotrukkeja.

Manitou-mallisto on nykyisin hyvin laaja. Kurottajamallistossa jäykkärunkoiset, rakennustyömaiden MT-mallit käsittävät nostokorkeudet 4–18 m, nostokyky 2 000–4 000 kg. Pääasiassa maatalouden tarpeisiin suunnitellut MLT-sarjan kurottajat pystyvät nostamaan 6–10 m ja 2 500–6 000 kg.

Ympäripyörivät MRT-mallit kattavat nostokorkeudet 14:sta 32 metriin (4 000–7 000 kg). Raskaimpiin nostoihin tarkoitettu MHT (Heavy Duty -mallisto) kattaa 7–14 metrin nostokorkeudet (9 000–40 000 kg).

Lue lisää