Tapahtumat ja yritykset
Kelekkamessut

Rovaniemen Kelakkamessuilla yleisömenestys — Näytillä oli useita uusia moottorikelkkamalleja

Rovaniemen vuotuiset Kelekkamessut olivat jälleen yleisömenestys. Yleisölle oli tarjolla poikkeuksellisen paljon uutta ja ennennäkemätöntä. Tänä vuonna syntyikin uusi yleisöennätys 18 270 kävijää.
Seppo Nykänen
Yleisöä oli runsaasti paikalla jo heti aamulla.

Rovaniemen Kelekkamessut ovat ylivoimaisesti suurin alan näyttely pohjoismaissa. Tänä vuonna kävijöille oli runsaasti uutta nähtävää, ja messuvieraita saapui kotimaan lisäksi runsaasti idästä, lännestä ja etelästä – monille ulkomaalaisillekin käynnistä Kelekkamessuilla on tullut jo perinne. Edellisvuosien tapaan lauantai on kaikkein vilkkain päivä, ja aamupäivän vesisade vielä lisäsi hallien tungosta entisestään.

Näyttelyn suurimpana tähtenä oli Suomessa ensi kertaa näytillä ollut Arctic Catin Alpha 8000, jossa on täysin uutta ajattelua edustava telasto. Toinen yleisölle ensimmäistä kertaa esitelty kelkka oli Yamahan Transporter 600, jonka osalta merkittävää on moottorityyppi. Yamaha on joutunut antamaan periksi markkinoille, ja palaamaan osittain takaisin kaksitahtitekniikkaan.

Uutta oli myös venäläisten voimakas esiinmarssi näyttelyssä. Tayga-kelkkojen maahantuoja Masco Oy:n osastolla oli runsaasti tehtaan henkilökuntaa, mikä kertoo valmistajan voimakkaasta kiinnostuksesta länsimarkkinoille. Samaa todistaa myös uuden Frontier 1000 -mallin ensiesittely Kelekkamessuilla.

Tarvikekeskus oli tuonut näytille maahantuomiaan tela-ajoneuvoja, joita oli esillä useita malleja. Aikaisemmin näitä jousitetuilla telastoilla liikkuvia ajopelejä ei ole ollut tarjolla. Näidenkin laitteiden valmistusmaa on Venäjä.

Mönkijöiden osalta tilanne näyttää siltä, että vain kelkkoja maahantuovat yritykset olivat tuoneet mönkijöitä ja rinnakkain istuttavia näytille. Luonnollisesti kaikki mönkijät oli rekisteröity traktoreiksi. Pari uutuuttakin oli näytillä – Yamahan Grizzly 700 ja Can- Amin Maveric Trail 800.