Tapahtumat ja yritykset

Claas ja Liebherr yhteistyöhön

Claas esitteli ensimmäiset teloilla varustetut puimurit 30 vuotta sitten. Jousitetut, 40 km/h maantienopeuksille hyväksyt telat saa puimureiden lisäksi Axion 900 -sarjan traktoreihin ja Jaguar-ajosilppureihin. eloilla varustettu traktori tai korjuukone on huomattavasti kapeampi kuin leveärenkainen traktori, mikä on tieliikenteen ja etenkin sen sääntöjen kannalta tärkeä ominaisuus.

Claasin merkittävin Agritechnica-uutinen oli Torion-pyöräkuormainten ja uudistettujen Scorpion-kurottajien esittely. Pyöräkuormainten ja kurottajien käyttö maataloudessa yleistyy, minkä vuoksi kaikki alan yritykset tarjoavat urakointiluokan koneisiin perustuvia maatalousmalleja. Suurin ero on yleensä puomiston nostokorkeudessa, joka on maatalousmalleissa suurempi.

Järeiden maatalouskuormainten myyntimäärät ovat melko pieniä, minkä vuoksi useilla valmistajilla on yhteistyökumppani ainakin kurottajien valmistuksessa. Claas ja Kramerin yhteistyö Scorpion-kurottajien valmistuksessa päättyi jokin aika sitten. Siksi kaksi vahvaa perheyhtiötä, Claas ja Liebherr, yhdistivät voimavaransa maatalouden kuormauskaluston kehityksessä ja valmistuksessa.

Yhteistyö on kuitenkin syvempää kuin vain Liebherr-koneiden myynti Claasin väreissä. Uudet Torion- ja Scorpion-mallit ovat yhteisen suunnittelun tulos. Claas Torion -pyöräkuormainten järeimmissä malleissa on kolme voimansiirtovaihtoehtoa, joista yksi on Claasin valmistama, portaaton CMATIC-voimansiirto.

Uolevi Oristo

Lue lisää