Tapahtumat ja yritykset

Power Truck Show - Valoa tunnelin päässä

Jo 13. kerran Kauhavan Alahärmässä järjestetty Power Truck Show luotti perinteiseen konseptiin. Show-meininki tuunattuine autoineen ja monipuolinen ammattinäyttely uutuuksineen on menestysresepti onnistuneelle tapahtumalle.
Ensimmäistä kertaa Suomessa esillä oli Maxispace-varusteltu Renault T520 High. Siinä on erityisen paljon säilytystilaa, mm. kolme 36 cm korkeaa kaappia sekä napin painalluksella aukeava pöytä. Ensimmäiset maansiirtotehtäviin, raskaaseen kaukoliikenteeseen, vaihtolava-autoiksi tai nosturiautoiksi tarkoitetut C-sarjan raskaat kuorma-autot luovutetaan asiakkaille elo–syyskuun taitteessa.

Kuljetusalan perinteiseksi kesäkauden päätöstapahtumaksi muodostunut Power Truck Show keräsi liki 35 000 kävijää. Näytteilleasettajia oli 147 ja esillä reilu 300 kappaletta toinen toistaan näyttävämpiä näyttelyautoja sekä veteraanikuorma-autoja. Mielenkiintoista seurattavaa oli moneen lähtöön. Myös tarvikepuoli ja erikoiskalusto kiinnostivat messuyleisöä.

Myönteinen yleisvire

Maan talouskasvu on tarttunut myös kuljetusalaan ja konekauppaan. Uusia pakettiautoja on tammi–heinäkuussa rekisteröity viime vuoteen verrattuna 24 % enemmän. Kuorma-autokauppa on 7,3 % kasvussa ja raskaiden, yli 16 tonnin kuorma-autojen rekisteröinnit ovat kasvaneet 13,8 %. Investointipaineet ovat purkautuneet ja se näkyy autokaupan lisäksi päälirakenne- ja lisävarustetoimittajien tilausten kasvuna. Toki, moni kuljetusyrittäjä ja urakoitsija painii edelleen kireiden taksojen ja kustannusten ristipaineessa.

”Rakentaminen on hyvässä vauhdissa ympäri maan ja se on vahva talouden veturi, mikä näkyy merkittävästi myös meillä. Metsäpuolella kysyntä on alueellista. Jossain kova buumi päällä, mutta jossain on sitten hiljaisempaa. Turve-, hake- ja bioenergiasektoreilla on sen sijaan rauhallisempaa. Mutta yleisvire on myönteinen,” Volvo Trucksin myyntijohtaja Arto Taipola taustoittaa.

Taipola kertoo, että Volvo lanseeraa marraskuussa LNG-tuotelinjan FH- ja FM-pohjaisilla autoilla. Myös Renault Masterin täyssähköinen jakeluauto on tulossa, mutta sille ei vielä ole antaa tarkempaa aikataulua.

Myös VAK Oy:n toimitusjohtaja Matti Virtanen oli messuilla sangen tyytyväisenä talouden kehittymiseen. Yritys on investoinut viime vuosina tuotannon laajentamiseen. Liikevaihto on noin 10 % kasvussa ja yrityksen työtilanne on hyvä. VAK Oy työllistää noin 500 henkilöä. Investoinnit ovat kannattaneet.

Virtanen kertoo, että koukkulaitteet on tauon jälkeen otettu uudestaan tuotanto-ohjelmaan asiakkaiden toiveiden ja kysynnän perusteella. Myös erilaisilla räätälöinneillä on aiempaa suurempi merkitys. Silti perävaunut ja kuljetuskorit ovat edelleen yrityksen vahvin tukijalka.

Lue lisää