Tapahtumat ja yritykset

Vene Båt 2017 - Viennissä piristystä

Veneilykauden avaus on perinteisesti ollut Helsingin venenäyttely Messukeskuksessa. Näytteilleasettajia oli kaikkiaan 390, esillä oli paitsi veneitä, myös alaan liittyvää tarviketta ja varustetta. Veneitä oli näytillä kaikkiaan 532 kappaletta ja kävijöitä 71 000.
Alpo 450 -katamaraanivene on tarkoitettu sekä työ- että huvikäyttöön. Katamaraani-rakenteen ansiosta vene on tukeva ja siinä on turvallista liikkua kalastus tai työtehtävissä. Valmistaja on RB Asennus Oy Raumalta.

Veneala kaikkineen on purjehtinut myötätuulessa viime vuoden puolella ja samaa suuntausta näyttävät ennusteet tukevan myös kuluvalle vuodelle. Viime vuonna toimialan arvoksi laskettiin 518 milj. euroa, josta viennin arvo oli 222 milj. Nousua edelliseen jaksoon oli 6 %. Ala työllistää 3 500 henkilöä.

Näyttelyn pääpaino on perinteisesti ollut keskiluokan veneissä, joissa tarjontaa riittää runsaasti. Edellisvuosien esittelyissä olleita useiden miljoonien arvoisia veneitä ei juuri ollut näytillä, suurin syy siihen löytynee venäjän heikentyneestä taloudesta.

Näyttelyssä oli toki esillä runsaasti ”herrojen huvikuunareita ja koottereita”, mutta tarjolla oli kalustoa myös ammattimaisempaan veneilyyn ja ympäristönhoitoon. Suuri osa ammattikalustosta oli alumiinista valmistettuja, joko lauttoja.

Lue lisää