Tapahtumat ja yritykset

Borgeby Fältdagar 2016 - Painopiste neuvonnassa

Edullisen sijainnin ja pysyvän näyttelykentän ansiosta Borgebyn peltotapahtuma jatkaa kasvuaan. Painopiste on vahvasti neuvonnan puolella, sillä varsinkin isot valmistajat ajoittavat uutuusesittelyt toisaalle.
Borgeby on edelleen hyvä yhdistelmä kenttänäyttelyä, kone-esittelyjä ja viljelyruutuja.

Peltomekaniikkaa reunasta reunaan alkaen nurmikalustosta, jatkuen muokkaus- ja kylvötekniikkaan, kasvinsuojeluruiskuihin ja lopulta sadonkorjuuseen löytyy Borgebyn päiviltä. Tällä kertaa oikukkaat säät torpedoivat muokkauskaluston ja ruiskujen työnäytökset lähes kokonaan.

Kiitos hyvin perustettujen näyttelypaikkojen, eivät sateet kokonaan pilanneet tunnelmaa. Tasaisen varmaa antia riitti koeruutujen, esitelmätelttojen ja jälleen kerran maakuopan ”Groopin” tarjonnassa. Erityisteemana oli ensimmäistä kertaa peruna, jonka ympärille oli koottu hieman tunnustelevaan sävyyn sekä annos peltokoneita, lajikeruutuja että alan firmoja.

Kun samaan tapahtumaan kootaan melkein kaikki mahdollinen, jää esitys väkisinkin hieman pintapuoliseksi. Näin kävi Borgebyn tapahtumallekin. Eikä siinä mitään, tilaa on edelleenkin myös tiukemmin omiin teemoihinsa keskittyville tapahtumille. Esimerkiksi kotikentän vahva toimija Väderstad oli mukana isolla osastolla, vaikka alla oli juuri tehtaan omalla maatilalla pidetty 6-viikkoinen ”Tour 2016” -esittelykierros avainasiakkaille.

Rapsin kylvön demonstraatio oli mukana toista kertaa. Tärkeimmät kylvötekniikat esiteltiin työnäytöksessä ja viime syksyiset kasvustot olivat yleisön arvioitavana. Aiheesta tarkemmin lisämateriaalissa.

 

Rapsin kylvönäytös ja samalla edellisvuoden kasvustojen tarkastelu kuuluu miltei vakio-ohjelmaan Borgebyssä. Varsin tasaisesta joukosta erottui selvästi heikoimpana hajakylvö olkiäestyksen yhteydessä. Savespitoisella maalla siemen on sijoitettava tasasyvyyteen ja mieluusti sopivan harvaan, jolloin kasviyksilöillä on mahdollisuus kehittyä vantteriksi.

 

Lisätietoja vuoden 2016 rapsikylvökokeesta

Lisätietoja vuoden 2014 rapsikylvökokeesta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää