Tapahtumat ja yritykset

John Deere Forestry jatkaa huoltopisteiden uudistuksia – tarkempi huomio jälkimarkkinointiin

Metsäkoneyrittämisessä koneiden käyttöasteiden maksimointi edellyttää erilaisten jälkimarkkinointipalveluiden täysmääräistä hyödyntämistä. Näin yrittäjän kädet ovat kiinni työn hankinnassa ja organisoinnissa – näpit ovat rasvassa niillä, jotka sen tehokkaimmin osaavat.
Tommi Hakala
John Deere Forestryn vakioitujen huoltopisteiden verkko laajeni, kun Laukaan uusi piste valmistui. Aikaisemmin vastaava on avattu Ylivieskaan. Taavetissa on muuten vastaava, mutta suurennettu versio. Tällaisilla huoltopisteillä on merkittävä vaikutus yrittäjien toiminnan varmistamisessa.

Mitään konetta ei ole tehty toimimaan ilman huoltoa ja korjauksia, saati näihin liittyvää varaosien ja palvelujen tarjontaa. Jälkimarkkinointi onkin tärkeässä osassa yrittäjän arjessa ja sillä on merkittävä vaikutus konemerkin valintaan – usein se on jopa tärkein peruste.

John Deere Forestry on panostanut viimeisten vuosien aikana huoltoverkoston kehittämiseen täsmäsuunnitelluilla omien huoltopisteiden mallillaan. Vastaavia on toteutettu myös Ruotsissa, Suomessa uusin 1 500 m2 kokoiset tilat omaava piste on Laukaa, joka seuraa aiemmin toteutettua Ylivieskaa. Taavetissa toteutettiin hieman laajempi kokonaisuus, mutta perusideoissa on oltu samoilla jäljillä. Laukaa korvaa aikaisemmin Suolahdessa olleen pisteen, sillä sijanti on toiminnan kannalta parempi.

Täsmäsuunniteltua tilaa

Osaltaan nyt tapahtuvat muutokset ovat sitäkin perua, että esimerkiksi varaosien toimitusketjut kuriiripalveluyritysten myötä ovat nopeutuneet – niinpä varaosien perusvarastot voidaan minimoida ja tilaa säästyy. Laukaassakin varaosavarastoinnin pienemmissä osissa ollaan siirrytty automaattisesti koostavaan ja itsensä täyttävään varastoautomaattiin. Myyjä saa näin tilauksensa osat valmiiksi koottuina, samalla kun naputtelee tilausta tietojärjestelmään. Vastaavaa järjestelmää käytetään nykyisin monissa apteekeissa.

Korjaamotiloissa on varattu paikat neljän koneen samanaikaiseen huoltoon. Korjaamotilat ovat läpiajettavat ja varustettu kahdella 10 tonnin nostovoiman kattonosturilla. Se mahdollistaa esimerkiksi voimansiirrostaan vaurioituneen koneen nostamisen lavetin päällä ilmaan ja lavetin ajamisen alta pois.

Pesutilat ja pääportti koodilukittuja

Uuden konseptin yhtenä ideana on helpottaa koneiden saapumista huoltoon. Se on toteutettu koodilukituilla porteilla, sekä pesuhalleilla. Yrittäjä voi siis toimittaa koneensa yöllä pesuhalliin, jossa se voi kuivua ja sulaa aamuksi. Ratkaisulla tehostetaan huoltomiesten toimintaa, sillä kuiva ja jäätön kone on välittömästi otettavissa työn alle.

Lue lisää