Tapahtumat ja yritykset

Konekilleri 8.–10.10.2020, Jyväskylä: Tosiostajat tulivat Konekilleriin

Jyväskylän Konekilleri avautui odottavissa tunnelmissa. Kävijämäärät jäävät oleellisesti edellisvuosista – oletettavasti liikkeellä olivat ostoaikeissa olevat ammattilaiset. Suurimmat yritykset jäivät näytteilleasettajien joukosta pois, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö näyttelyalueella riittäisi mielenkiintoista nähtävää.
Tuomas Anttila
Konekilleri-näyttely järjestettiin Jyväskylän Paviljongissa 8.–10.10.2020.

"Kun viranomaistiedote elokuulla tuli, kolmasosa näytteilleasettajista vetäytyi, mutta loput heistä halusivat edelleen osallistua tapahtumaan", näyttelyä järjestävän 2LM-yrityksen Marko Toivakka kertoo. "Nämä näyttelyt on tehty käytännössä talkootöillä, ja se on meidän panoksemme toimialan parhaaksi", Toivakka summaa.

Turvatoimet käytössä

Konekillerillä oli epäkiitollinen asema toimia "koekaniinina" monelle ensi vuoden tapahtumalle, joiden järjestäjät pähkäilevät edelleen kuten Hamlet Shakespearen näytelmässä: "Ollako vai eikö olla?" Tapahtumien järjestäminen on kallista, mutta toisaalta välivuoden pito on aina riski, sillä alalla on kova kilpailu.

Tätä kirjoitettaessa ei ainakaan Koneviestille ole tullut tietoa, että joku olisi saanut korona-tartunnan Konekilleristä. Voimme paikalla käyneinä vakuuttaa, että turvavälien pito onnistuu myös sisänäyttelyissä, kunhan kävijämäärät ovat sisätilojen määrään nähden kohtuulliset ja kulkureitit on suunniteltu oikein. Halleissa on oltava mahdollisimman selkeä kiertosuunta, mikä vähentää edestakaista liikennettä ja siten pisaratartunnan riskiä.

Näyttelyjärjestäjät suosittivat kasvomaskien tai visiirien käyttöä, mutta silti niitä näkyi melko vähän. Todella monet Konekillerin kohderyhmästä ovat tottuneet käyttämään hengityssuojaimia työskennellessään tuotantorakennuksissa, korjaamossa tai käyttäessään torjunta- ja desinfiointiaineita, mutta ei vielä julkisilla paikoilla. Korona tulee valitettavasti opettamaan meitä tässäkin suhteessa, sillä ilmeisesti hallitus suunnittelee säädöksiä, jotka antavat järjestäjille mahdollisuuden tehdä maskin käytöstä pakollista.

Näyttelyn nimi vaihtuu

DLG:n varatoimitusjohtaja tohtori Lars Huf kertoi, että Suomeen DLG on perustanut tytäryhtiö DLG Finland Oy:n kesällä 2020, joka jatkossa organisoi uutta Agrotech Nordic -näyttelyä. Näyttelykonseptia viedään edelleen siihen suuntaan, että sähköinen ja näyttelyn reaalimaailma yhdistetään mahdollisimman tehokkaasti. Tällöin esiteltävien tuotteiden ja palveluiden ennakkomateriaalien merkitys myös korostuu oleellisesti.

Näyttelyyn tullee muitakin kansainvälisiä tuulahduksia, sillä DLG organisoi näyttelyitä ympäri maailmaa, joista tunnetuimpia ovat vuorovuosina järjestettävät Agritechnica ja Eurotier Saksan Hannoverissa. DLG on kartoittanut jo vuosia pohjoismaita omana toiminta-alueenaan. Ensimmäinen Agrotech Nordic -näyttely järjestetään näillä näkymin Jyväskylässä 14.–16.10.2021.

Lue lisää