Tapahtumat ja yritykset

Nivalan liete- ja muokkausnäytöksessä 24.9. laitettiin lietettä piiloon ja maata mustaksi

Nivalassa järjestetyssä lanta- ja perusmuokkausaiheisessa työnäytöksessä oli esillä laaja valikoima koneita. Näytös koostui lietteenlevityksen työnäytöksistä aamupäivällä ja puolen päivän jälkeen olivat vuorossa aurat ja muut muokkauskoneet.
Tuomas Anttila
Työnäytöksen lannanlevitysosiossa oli mukana useita ajettavia levittimiä Vredolta ja Vervaetilta. Nivalan Koneaseman Vredossa on 25-kuutioinen säiliö puoliperävaunutyyppisellä alustalla. Rengaspaineet lasketaan pellolla ajettaessa 0,5 bariin, ja maantielle ne nostetaan 3 bariin. 9 vuotta vanha ja 12 000 tuntia ajettu yhdistelmä on urakoitsijan mukaan käyttöikänsä puolivälissä. Parhaana vuotenaan yhdistelmällä on levitetty yli 90 000 kuutiota lietettä. (TA)

Vaikka kesän ja syksyn aikana asiakastilaisuuksissa on ollut koronan takia vähänlaisesti vierailijoita, keräsi Nivalan näytös runsaasti kiinnostuneita viljelijöitä ja urakoitsijoita, joista kaukaisimmat olivat Etelä-Suomesta saakka.

Näytöksissä nähtiin kolme vuotta sitten järjestetyn työnäytöksen tapaan monipuolisesti varsinkin urakointiluokan lannanlevityskalustoa, ja lisäksi aiempaa enemmän syysmuokkauskalustoa kyntöauroista lautasmuokkaimiin. Tarjolla oli myös perinteisempää messutunnelmaa yhteensä 34 näytteilleasettajan toimesta.

Lue lisää