Tapahtumat ja yritykset
Sarka-messut 2020

Sarka-messuilta 31.1.–1.2.2020 löytyi kaikkea karjanäyttelystä kasvintuotantoon

Seinäjoella vuosittain järjestettävät Sarka-messut keräsivät jälleen messuhallin täyteen alan ammattilaisia ja laajan kattauksen näytteilleasettajia.
Sarka-messut järjestettiin 31.1.–1.2.2020 Seinäjoki Areenalla

Sarka-messut järjestettiin 31.1.–1.2. Seinäjoki Areenalla. Vaikka Areena on maatalousnäyttelyitä ajatellen pienehkö, mahtui mukaan yhteensä 150 näytteilleasettajaa. Esillä oli ratkaisuja niin kotieläintalouden rakentamiseen ja karjanhoitoon, kuin kasvintuotantoon ja talouteenkin.

Messuvieraita oli tänäkin vuonna noin 10 000. Messut ovat tunnetusti profiloituneet ammattinäyttelyksi, joka veti puoleensa juurikin valveutuneita ja kiinnostuneita maatalousalan ammattilaisia ympäri Suomea.

Monipuolista ohjelmaa ja tilakohteita

Perinteisten messuosastojen lisäksi tapahtumaan mahtui runsaasti ohjelmaa. Mukana oli Suomen Ayrshirekasvattajien järjestämä Ayrshire Winter Show -karjanäyttely. Näyttely oli siirretty B-hallin puolelle, jonka ansiosta muille osastoille jäi enemmän tilaa A-halliin, jonne näyttelyt on yleensä mahdutettu kokonaisuudessaan.

Ohjelmalavalla puhuttivat ajankohtaiset aiheet täsmäviljelystä ilmastoviisaaseen metsätalouteen ja maatilan imagotyöhön. Juhlapuheen piti maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä.

Myös tilakohteita riitti kierrettäväksi näyttelyä edeltäneelle päivälle. Kohteina oli kuusi maitotilaa, kaksi kuivuria sekä emolehmä- ja broileritila.

Lue lisää