Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan
Mainos: PK-Levy

Porin Matti lämmittää nopeasti ja varaa lämpöä

Porin Matti -tulisija tuottaa muutamalla polttopuulla nopeasti ihanaa lämpöä, mutta myös varaa sitä ja luovuttaa huoneeseen loppupäivän ajan. Porin Matin voi asentaa helposti itse.
Porin Matissa yhdistyvät varaavan uunin ja kamiinan ominaisuudet, eli se tuottaa lämpöä nopeasti ja varaa lämpöä.
Porin Matissa yhdistyvät varaavan uunin ja kamiinan ominaisuudet, eli se tuottaa lämpöä nopeasti ja varaa lämpöä.  

Porin Matti muuttaa viileän huoneen mukavan lämpimäksi nopeasti ja pitkäksi aikaa. Tulisijan pinnasta alkaa säteillä lämpöä lähes heti tulen sytyttämisen jälkeen, ja palamisen loputtua se luovuttaa miellyttävää lämpöä huoneeseen noin kymmenen tunnin ajan.

Legendaarisessa Porin Matissa yhdistyvät siis varaavan uunin ja kamiinan ominaisuudet – kyky tuottaa lämpöä nopeasti ja varata lämpöä tunniksi eteenpäin.

Selkeälinjainen ja kaunis tulisija sopii enimmillään 30 neliön tilaan ainoana lämmönlähteenä ja isompaan tilaan lisälämmönlähteeksi tai ilmalämpöpumpun kaveriksi. Se on siis loistava ratkaisu ainoaksi lämmittäjäksi pienelle mökille ja lisälämmöksi isommalle huvilalle ja kotiin.

Vaikka Porin Matti lämpenee nopeasti, sen pinta ei kuitenkaan tule polttavan kuumaksi. Sitä voi siis käyttää turvallisin mielin pienessäkin tilassa. Lukittavalla tulipesän luukulla varmistetaan turvallisuus myös pienten lasten perheissä.

Porin Matti ei tarvitse alleen lattiavahvistusta tai sivuilleen juurikaan suojaetäisyyttä – viisi senttiä syttyvään materiaaliin riittää. Tulisijan voi asentaa suoraan vaikka puulattian päälle.

Porin Matti on perinteinen ja samalla moderni tulisija, jonka värityksen voi valita sopimaan huoneen sisustukseen.
Porin Matti on perinteinen ja samalla moderni tulisija, jonka värityksen voi valita sopimaan huoneen sisustukseen. 

Tehokas lämmittäjä, joka täyttää ympäristövaatimukset

Porin Matti polttaa puuta korkealla hyötysuhteella ja täyttää tulisijoille asetetut ympäristövaatimukset. Puhdasta kuivaa puuta poltettaessa savupiipusta tulee vain välttämätön savukaasu ja hukkalämpö, sillä palamisilma ohjataan oikeassa suhteessa oikeaan paikkaan.

Ja mikä parasta, Porin Matti on pieniruokainen lämmittäjä, sillä yhdellä lämmityskerralla kuuluu vain kahden maitopurkillisen verran puuta ja siitä huolimatta lämpöä riittää huoneeseen vielä pitkään tulen sammumisen jälkeenkin. Varaamiskyvyn salaisuutena on, että tulen palaessa lämpö siirtyy Porin Matin sisällä oleviin tiileihin sekä Croval-massaan ja vapautuu sieltä hiljalleen ympäröivään tilaan.

Koska Porin Matti on kooltaan kompakti, klapienkin pitää olla 20-senttisiä lappeellaan poltettuna. Normikokoinen 30-senttinen halkokin mahtuu, jos sen polttaa pystyasennossa. Paras ja puhtain palaminen syntyy kuitenkin niin, että puut ovat lappeellaan.

Parhaiten Porin Matissa palavat 20 senttiä pitkät kuivat klapit, joita kuluu kerralla vain maitopurkillisen verran.
Parhaiten Porin Matissa palavat 20 senttiä pitkät kuivat klapit, joita kuluu kerralla vain maitopurkillisen verran. 

Valitse Porin Matti sisutuksen mukaan

Moni muistaa Porin Matin mummolan rintamamiestalon tuvasta, jolloin sen muotokieli oli Timo Sarpanevan, kuuluisan suomalaisen muotoilijan käsialaa.

Tulisija on säilyttänyt upeat perinteensä mutta myös uudistunut sopimaan nykyaikaisiin lämmitys- ja sisutustarpeisiin: tämän päivän Porin Matti sopii yhtä lailla nykyaikaiseen omakotitaloon, rivitaloon kuin paritaloonkin. Yksi merkittävä uudistus viime vuosilta on ollut lasiluukku – kaunista ja kodikasta elävää tulta halutaan ihailla samalla kun koti lämpenee.

Myös Porin Matin värimaailma on muuttunut vuosien varrella metalliharmaasta tai vihreästä nykysisustajaa miellyttäviin sävyihin, kuten terrakottaan, turkoosiin ja violettiin. Jos värin haluaa joskus vaihtaa, Porin Mattiin voi asentaa uudet kuoret vanhojen tilalle, koska kuoret saa irti helposti.

Minkä värinen Porin Matti sopisi sinun kotiisi tai mökille? Jos mielessäsi on jokin tietty omaa sisutusta elävöittävä väri, sitä kannattaa tiedustella PK-Levystä erikseen – Porin Matti muuntuu toiveiden mukaan.

Porin Matti polttaa puuta tehokkaasti ja täyttää tulisijoille asetetut ympäristövaatimukset. Sen asentaminen on helppoa.
Porin Matti polttaa puuta tehokkaasti ja täyttää tulisijoille asetetut ympäristövaatimukset. Sen asentaminen on helppoa. 

Osta Porin Matti verkkokaupasta

Porin Matteja valmistaa PK-Levy Pohjois-Karjalan Nurmeksessa.

Porin Matti tilataan verkkokaupasta, ja sen toimitusaika on noin kuukausi. Samalla kannattaa tilata mittatilaustyönä suojalevy oman Porin Matin eteen.

Tilausvaiheessa asiakkaalle toimitetaan mittatiedot hormiliitännästä ja vaadituista suojaetäisyyksistä. Poistoilmaputken paikkaa voi tilausvaiheessa vaihtaa asiakkaan tarpeen mukaan uunin vasempaan reunaan tai ylemmäs kuin standardit määrittävät. Porin Matti voidaan siis suunnitella asiakkaalle mittatilauksena.

Vanhoissa Porin Mateissa oli päällä keittolevy ja sen saa edelleenkin omaan Porin Mattiinsa, kunhan muistaa lisätä pyynnön tilauslomakkeeseen – esimerkiksi mökillä voi olla mukava keitellä pannukahvit tuvan lämmetessä. Keittolevyn saa myös lisävarusteena nykyiseen Porin Mattiinsa edulliseen hintaan.

Verkkokaupasta voi ostaa muitakin Porin Matin varaosia luukuista savupelteihin. Aina kannattaa korjata vanhaa, mikäli se vain on mahdollista!

Asentaminen on erittäin helppoa, kunhan hormiliitäntä on valmiina.

Näin Porin Matti asennetaan:

– Kanna 200-kiloinen Porin Matti omalle paikalleen – neljän aikuisen voimalla onnistuu helposti.

– Kytke tulisija hormiin.

– Sytytä tuli tulipesään– Porin Matti on valmis käyttöön.

porinmatti.fi

Mainos: PK-Levy