Rakentaminen ja energia

Japan pilkekonemallisto uudistuu – kokeilussa Japa 375 Expert -pilkekone

Laitilan Rautarakenne Oy uudistaa Japa-pilkekoneiden tekniikkaa. Ensimmäiset uudet mallit ovat olleet esittelyissä ja testikäytössä talven ja kevään aikana. Kokeilimme mallia Japa 375 Expert, joka tulee korvaamaan aiemman mallin Japa 370. Testikone oli ensimmäistä valmistussarjaa.
Uusi Japa 375 korvaa aiemman mallin Japa 370. Tyyppinimen loppuosa osoittaa koneen varustetason. Expert-mallissa sahaus hoituu hydraulivivulla, mutta halkaisuterän korkeuden säätö tehdään mekaanisella vivulla. Pro-mallissa säätö on hydraulinen. Tulossa on vielä edullisin malli Basic, jossa toiminnot ovat mekaanisia.

Koneessa on ketjusahakatkaisu ja suurimman katkaistavan puun läpimitta voi olla 37 senttiä. Jos pilkotaan hakkuuaukolta kerättyjä tyvilumppeja, halkaisukouruun voi käsin nostaa hiukan yli 40-senttisen pöllinpätkän. Suurin halottavan puun pituus on 60 senttiä, tarkasti mitattuna halkaisuterän ja puskimen väliin mahtuu 63-senttiä paksu pölli.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää