Rakentaminen ja energia
Biokaasulaitos

Biokaasulaitos tukee karjatilan taloutta – lannan energia talteen

Maatalouteen on mahdollista lisätä liiketoimintojen määrää ja näin nostaa toimialan kannattavuutta ja arvostusta. Biokaasulaitos voi olla osa karjatilan normaalia ravinnekiertoa, jolloin se kasvattaa mukavasti tilan energiaomavaraisuutta ja tehostaa ravinteiden käyttöä. Samalla ympäristöön mahdolliset kohdistuvat haittavaikutukset pienenevät.
Mädätysjäännös on sekä kuivana massana että laguunissa olevana rejektinä (seuraava kuva) hajuton, eikä häiritse herkkänenäisiäkään.

Toholampinen maanviljelijä Ilpo Wennström toteutti biokaasulaitoksen yhdessä haapavetisen Demecan kanssa, joka on ollut mukana biokaasulaitosten kehittämisessä jo yli kymmenen vuotta. Tänä aikana yritys on luonut luotettavan asiantuntemuksen maatilojen biokaasuliiketoiminnan ympärille. Demecan biokaasulaitokset ovat kotimaisia ja erityisesti Suomen olosuhteisiin kehitettyjä ja suomalaisilla karjatiloilla testattuja laitteita. Yrityksen patentoima Kiintomädätys® on vuosien kokemuksen myötä kehitetty teknologiksi, joka kykenee yhdistämään märkää ja kuivaa mädätyssyötettä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää