Rakentaminen ja energia

Konehallin saa edelleen rakentaa myös omasta puutavarasta – oman puutavaran käytön kannattavuus kannattaa kuitenkin laskea tarkkaan

Konehallin rakentamistapoja on lukuisia, mutta omasta puusta omalla työllä rakentaminen on edelleen varteenotettava vaihtoehto. Oman puutavaran käytön kannattavuus on laskettava tarkkaan.
Tapio Vesterinen
240-neliöinen halli istuu maisemaan hyvin. Hallin vierestä kulkevaa tietä olisi haluttu madaltaa, mutta aivan tien pintaan asti ulottuva kallio esti hankkeen. Halli sijaitsee kuitenkin muutoin korkealla paikalla, joten vesi valuu pois, eikä päädy perustuksiin.

Saarijärveläinen Jukka Iso-Ahola tarvitsi vuokramökkiyrityksen sekä maa- ja metsätalouden tarpeita palvelevan kone- ja varastohallin. Rakennusmateriaalin osalta valinta osui puutavaraan. "Ikäni metsien keskellä asuneena ja metsätöitä tehneenä puu tuntui luontevalta materiaalilta niin hallin runkoon kuin seiniinkin", Iso-Ahola kertoo.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Vai oletko jo tilaaja, mutta sinulla ei ole käyttäjätunnusta? Kaikkien 29.8.2019 mennessä käyttäjätunnuksensa aktivoineiden kesken arvotaan sähköpyörä (arvo noin 2 500 €). Lisätietoja: www.viestilehdet.fi/arvonta
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi