Rakentaminen ja energia

Tuulivoimalla katuvalot, osa 5 – Viimeinkin valojuhlat

Lähes puolitoista vuotta kestänyt hanke tuulivoimalla toimivista katuvaloista on saatu päätökseen. Tuulimoottori tuottaa 12-volttista virtaa kahdelle akulle, kaksi aurinkopaneelia vielä varmistaa prosessia. Projektiin on uponnut hyvänlainen euronippu ja sen parissa on vietetty toinenkin tunti, mutta lopputulos on täyttänyt kaikki odotukset. Tuulimoottorin kunnostusvaiheista on raportoitu aiemmissa numeroissa. Koska aihe on herättänyt yllättävän laajaa kiinnostusta, kerrataan tässä sarjan viimeisessä osassa lyhyesti myös tähän mennessä tapahtunutta.
Kimmo Kotta
Vanhan tuulimoottorin runko, moottori ja siivikko ovat kunnostettu. Nyt on juhlan aika.

Suunnitelma tuulivoimalla toimivista katuvaloista alkoi vitsistä. Kotikylällä ei ole yhtään valaistua tieosuutta, eikä kyllä mitään muutakaan. Kuopiosta tullessa saa ajaa yhtä soittoa lähes 60 kilometriä valoissa, mutta viimeiset 14 kilometriä joutuu kulkemaan täydellisessä maalaispimeydessä. Perhepiirissä on uneksittu, että olisi se hienoa, jos saisi edes viimeiset 100 metriä liikkua katuvalojen loisteessa, niin ei tuntisi itseään ihan metsäperukkalaiseksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää