Rakentaminen ja energia
aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä maatilan tarpeisiin – helppo huollettavuus ja sähköntuotannon kannalta optimoitu ilmansuunta perusteina aurinkopaneeleiden maa-asennukseen

Aurinkopaneelit asennetaan yleisimmin rakennuksen kattolappeelle, mikä on useimmiten edullisin asennustapa. Paneelit voi kuitenkin asentaa aivan hyvin myös maatelineisiin, mikäli kattolappeen ilmansuunta ei ole oikea.
Matti Turtiainen
Uskin tilalla aurinkopaneelit tuottavat sähköä broilerituotannon tarpeisiin. Ilmanvaihto nielee sähköenergiaa silloin, kun sitä eniten tuotetaan eli kesällä.

Sähköä tuottavat aurinkopaneelit ovat yleistyneet viime aikoina paitsi omakotitaloissa myös maatiloilla. Pontimena ovat toimineet sähkön hinnan, erityisesti siirtohinnan korotukset, mutta maatiloilla myös korkea tukitaso kannustaa. Aurinkopaneeli-investointiin on saatavissa jopa 40 prosentin investointituki.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää