Rakentaminen ja energia
ilmalämpöpumppu

Käytä ilmalämpöpumppua oikein — lämmintä ja viileää sisäilmaa kohtuudella

Kuluneen kesän aikana monissa rakennuksissa havaittiin tavallisuudesta poikkeavia sisäilmaongelmia. Pitkään jatkuneet helteet nostivat tilojen sisälämpötilan tukalaksi. Ilmalämpöpumppujen kysyntään tuli melkoinen piikki, ja laitteiden aiheuttamista sisäilmaongelmista raportoitiin. Oikeilla käyttötavoilla ongelmia ei esiinny.
Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö ei kaipaa suojaa. Liian tiheä ulkonäkösyistä asennettu säleikkö saattaa heikentää pumpun toimintaa estämällä vapaan ilmankulun.

Rakennus- ja sisäilma-asiantuntijoiden näkemykset ilmalämpöpumppujen terveyshaitoista jakautuvat kahtia. Osa pitää pumppuja terveysriskinä, osa pitää moisia väitteitä pelotteluna. Tiettyjä asioita on kuitenkin otettava huomioon, jotta yllätyksiltä vältyttäisiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää