Rakentaminen ja energia

Japa 235 -pilkekone - Sirkkelin moderni korvaaja

Tähän saakka edullisimmat pilkekoneet ovat olleet sirkkelikatkaisuun ja kierrehalkaisuun perustuvia malleja. Japa tarjoaa niiden vaihtoehdoksi ketjusahalla katkaisevaa ja hydraulisesti halkaisevaa 235-mallia. Koneviesti otti selvää, mitä 260-kiloinen pienokainen tarjoaa.
Pieniin polttopuun valmistustarpeisiin on käytetty paljon sirkkeliä kierrukkahalkaisijalla. Japa 235 on vaihtoehto sirkkelikoneille, ja tuo lisää turvallisuutta halkaisutoimintoon. Kevyt kone on siirrettävissä vaikkapa puutarhatraktorilla tai mönkijällä.

Mökkiläisillä ja omakotiasujilla kotimainen bioenergia tarkoittaa pääsääntöisesti puun polttamista pilkkeiden muodossa. Hellat, leivinuunit, takat ja tietenkin saunan kiukaat kuluttavat puuta ja sen pilkonta työllistää. Kohtuullisen pienen pilkemäärän tekemiseen riittää pienikin pilkekone, ja näistä omamoottoriset mallit ovat kätevimpiä käyttää. Juuri tällaiseeen käyttöön on tarkoitettu testaamamme Japa 235.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää