Rakentaminen ja energia

Mobiiliyksikkö

Työkalupakkiin kasattu mobiiliyksikkö on helposti kuskattavissa. Yksikön energianlähteenä toimii 10 watin aurinkopaneeli.

Koneviestin tuorein vahvistus innostui aurinkopaneeliasiasta siinä määrin, että päätimme rakentaa liikuteltavan paneeliyksikön sähköttömien kesämökki-iltojen ratoksi. Autotarvikeliikkeestä haettiin 14 euron 4 Ah mopon akku, eBayn kautta tilattiin 10 watin aurinkopaneeli 16 eurolla, samasta verkkokauppakeskittymästä tilattiin myös 4 euron lataussäädin ja 6 euron tupla-USB-pistoke. Koko komeus paketoitiin vielä parin kympin hintaiseen työkalupakkiin, jotta yksikkö on helposti kuljetettavissa lainakartanovolvolla maakuntaan. Varmuuden välttämiseksi yksikön voi ladata kaupungissa ennen lähtöä verkkolaturilla, paneeli jaksanee ladata parin älypuhelimen kuluttaman virran päivän aikana takaisin. Kokonaiskustannukset kohosivat tarvikkeineen noin 65 euroon, ladattava virtapankki olisi toki ollut edullisempi, mutta paneeli tuo varmuutta, vaikka lataaminen unohtuisikin etukäteen. Sähkön lisäksi tällä kerättäneen myös anopin pisteet kotiin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit