Rakentaminen ja energia

Motonetin 7,90 euron 22 W led-valoputket - Edullinen päivitys

Led-valoputkien ominaisuudet ja luvattu säästö sähkönkulutukseen saivat mielenkiinnon heräämään. Kun Motonet tarjosi ilmoituksessaan kohtuuhintaisia led-valoputkia, päätimme tarttua tilaisuuteen.
Led-valoputkissa on yleensä ilmoitettu säteilykulma, joka oli jutun tapauksessa 230 astetta sivusuunnassa ja 120 astetta pituussuunnassa. 4 000 kelvinin värilämpötila on neutraali valkoinen, joka on sopiva työtiloihin. CRI/Ra puolestaan tarkoittaa värintoistoindeksiä ja sen yli 80 % lukema kertoo valon olevan lähellä luonnonvaloa.

Pienien metallitöiden tekemiseen ja erilaisiin koneremontteihin valjastettu verstastila oli jo alkujaan varustettu tehokkaalla valaistuksella. Katon ja seinän rajassa kiertää lähes katkeamaton 150-senttisten loisteputkien jono. Molemmilla pitkittäisseinillä on kolme 58 watin loisteputkea, lyhyemmillä päätyseinillä kaksi. Kun toisen seinän työpöydän yllä on vielä kolme valaisinta, on valaistus palvellut myös hyvin maalauskäytössä: valoa on riittänyt maalikerroksen paksuuden tarkasteluunkin.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit