Rakentaminen ja energia

Valaistus remonttiin - Kirkkaampaa kalkkunoille

Perinteinen hehkulamppu- ja loisteputkivalaistus alkaa tulla tiensä päähän. Kun valaisimet tulevat vaihtoikään, ei enää kannata varata vanhaan tekniikkaan. Led-valaisimet ovat kehittyneet vauhdilla ja ne ovat ykkösvaihtoehto niin uudisrakennuksissa kuin saneerauksissakin.
Led-valaisimet asennettiin vanhojen hehkulamppujen tilalle. Samalla uusittiin johtimet. Led-valot ovat tehokkaampia, minkä vuoksi valaisimien määrästä olisi voinut tinkiä.

Valaisimet ovat kuluvaa tekniikkaa siinä missä muutkin koneet ja laitteet. Varsinkin kotieläinrakennuksissa pölyiset ja kosteudeltaan vaihtelevat olosuhteet asettavat mitkä tahansa valaisimet, kuten yleensäkin kaikki sähkölaitteet, kovalle rasitukselle. Joskus tullaan siihen tilanteeseen, ettei pelkkä puhdistus ja tiivisteiden vaihto enää riitä, vaan on tehtävä järjestelmän peruskunnostus tai uusiminen.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit