Rakentaminen ja energia

Lämpökamera näkee näkymättömän - Ennakoivaa tarkastusta

Erilaiset tekniset kuvantamiset ovat lämpökameroiden ominta käyttöaluetta. Aurinkopaneelien kuntotarkistus ja lämpövuotojen paikannus hoituu RPAS-laitteilla ja lämpökameralla joutuin.
Tehtävästä riippuen työryhmässä on 1–2 henkeä.

Lämpökamerat ovat perinteisesti olleet kädessä pidettäviä malleja. Kun kameran alustaksi vaihdetaankin pienoishelikopteri eli RPAS-laite, kansankielellä drouni, alkaa tapahtua. Lämpökamerat poikkeavat tavanomaisista kameroista siinä, että niiden ominaisuus – lämpötilaerojen havaitseminen – ei juurikaan heikkene etäisyyden kasvaessa. Näin ollen ilmassa muutamien kymmenien metrien korkeudessa liikkuvalla kameralla saadaan hyvälaatuista lämpödataa paljon nopeammin kuin maassa kulkien. Rakennusten, kaukolämpö- ja sähkölinjojen tai viimeisimpänä aluevaltauksena aurinkokennojen kuntotarkistus sujuu RPAS-pohjaisella tekniikalla hyvin ja ennen kaikkea nopeasti.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi