Rakentaminen ja energia

Areva Solar -aurinkoenergiaratkaisut - Sähkölasku sievemmäksi

Aurinkosähköstä on puhuttu jo vuosikymmeniä, mutta vasta viime vuosina sen tuottamisesta on tullut kannattavaa myös Suomessa, kiitos paneelien hintakehityksen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Myös maatilat ovat heränneet tilanteeseen, ja uusilla laitoksilla on ryhdytty tuottamaan sähköä tilan omiin tarpeisiin.

Areva Solar Oy on vuonna 2013 perustettu salolainen yritys, joka myy ja asentaa aurinkopaneeleita. Kahden yrittäjäperheen, Arevan ja Jokisen yhdessä perustama Aurinkopaneelitehdas SaloSolar aloitti tuotantonsa toukokuussa 2015 ja valmistaa aurinkopaneeleita Salossa. ”Yrityksen toiminta on lähtenyt kehittymään hyvin. Emme olisi lähteneet mukaan aurinkopaneelivalmistukseen, jos meillä ei olisi ollut luottoa alan tulevaisuuteen”, kommentoi Areva Solarin toimitusjohtaja Anu Areva. Viime vuonna SaloSolar valmisti 4 megawatin kapasiteetin edestä aurinkopaneeleita, joista 95 % myytiin Suomeen. Määrä on merkittävä, sillä viime vuonna Suomessa oli julkiseen verkkoon kytkettynä 20 MW edestä aurinkopaneeleita. Eniten paneeleita on mennyt yrityksille ja jonkin verran kuluttajille, mutta erityisesti viimeisen puolen vuoden aikana myös maatilat ovat kiinnostuneet Areva Solarin tuotteista. Varsinkin siipikarjatilat ovat olleet kiinnostuneita, kertoo Anu Areva.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit