Rakentaminen ja energia

Tuulivoimalla katuvalot osa 1 - Tornivanhus uuteen paikkaan

Vuosia kytenyt suunnitelma vanhan ajan tuulimoottorista ja sen mahdollisesta jatkokäytöstä näyttää vihdoin toteutuvan – mutta lähemmäs 100-vuotiaan rakennelman pystyttäminen uuteen paikkaan ja tekniikan soveltaminen toisenlaiseen käyttöön edellyttää monenlaista puuhastelua. Tornin kaataminen ja siirto onnistuivat hyvin, jatko on vielä arvoitus.
Toiveikkaan ennakkosuunnitelman mukaan tornin ja siivikon piti mahtua yhteen kuormaan ja loput autoperäkärryyn, mutta aika pian selvisi, että erikoisryhmämme joutuisi tekemään kaksi keikkaa.

Perheen ja tuttavien kanssa on monta kertaa kehuttu lännenkuvista tuttujen tuulimoottoreiden uljasta olemusta. Kun jossain levottomassa kaupungissa tai konfliktiin ajautuneella karjatilalla käydään hirmuinen revolverisota, jonka jäljiltä ei säily kuin auringonlaskua kohti ratsastava muukalainen, jatkaa tuulimoottori vakaata pyörimistään. Olen itsekin ollut pitkään sitä mieltä, että kalustomme on jo riittävän monipuolinen, mutta yhdelle tuulimoottorille löytyisi aina tilaa ja lähiomaiset ovat olleet sille ajatukselle myönteisiä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää