Rakentaminen ja energia
Esittely Mepu Oy

Näin kätevästi valmistui kuivaamo viljatilalle avaimet käteen -periaatteella – kuivurin aurinkopaneelit tuottavat osan tilan tarvitsemasta sähköstä

Nina Långstedt ja Mårten Viljanen hankkivat kuivaamonsa valmiina toimivana kokonaisuutena avaimet käteen -periaatteella, koska viljely ja yrittäminen työllistävät täysin tilan oman työvoiman.
Uolevi Oristo
Nina Långstedtin ja Mårten Viljasen rakennuttamassa kuivaamossa on Mepun S2-29-eräkuivuri öljykäyttöisellä 310 kW:n yli- paineuunilla. Läpiajettavassa rakennuksessa on 10 varasto- siiloa yhteistilavuudeltaan 419 kuutiota. Kuivuria käytetään Mepun Grain Awareness Pro -ohjauksella.

Krämarsin tilalla viljellään lannoitusnurmen ja perinteisten viljakasvien lisäksi hernettä sekä spelttiä. Uuden kuivaamon rakentaminen tuli ajankohtaiseksi, koska tilan vanha kuivaamo on jo 60 vuotta vanha. Nina Långstedt ja Mårten Viljanen totesivat, että kuivuri on tehtävä nyt, jotta he ehtivät hyötyä ja myös maksaa sitä aktiivisena viljelyaikanaan.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää