Rakentaminen ja energia
Kokeilu Piko

Piko Rankateline helpottaa puiden vetämistä pilkekoneeseen – teline poistaa nostelun ja keventää työtä

Polttopuun pilkonnassa nykyaikaisilla pilkekoneilla raskaimmaksi työvaiheeksi muodostuu usein rankojen nosto koneen syöttöpöydälle. Saatavilla on eri tyyppisiä rankojen nostolaitteita – tai tämän kokeilun kaltaisia rankatelineitä.
Tommi Hakala
Piko Rankateline on yleismallinen polttopuurankojen syöttöpöytä. Se helpottaa puiden vetämistä pilkekoneeseen ja on suuremman mittakaavan käytössä lähes pakollinen työn keventäjä.

Pilkekoneiden raskaimpien pölkkyjen käsittelyä helpottamaan on kehitetty erilaisia puunostimia. Mutta myös yksinkertaisempi rankateline on käyttökelpoinen. Sellaisen käyttö vaatii kuitenkin aina koneistusta telineen täyttämiseen, eli puutavarakuormaimella tai etukuormaajalla varustetun toisen traktorin. Telineelle sopii vajaan kahden klapisäkin täyttämisen verran rankoja, eli kokonsa vuoksi telineen täyttäminen on tehtävä suhteellisen tiheästi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää