Rakentaminen ja energia

Viljakuivurilla on monta eri energiavaihtoehtoa – viljelyn kannattavuuteen vaikuttaa tehokas viljankuivaus

Kuivatuksen osuus leipäviljan tuotantokustannuksista on merkittävä, minkä vuoksi viljelijä ja alan teollisuus kehittävät kuivatustekniikkaa jatkuvasti. Kuivureiden koko on kasvanut 2000-luvulla rajusti ja kuivauskoneistot ovat siirtyneet katon alta taivasalle, samalla useat pienet siilot on korvattu parilla suurella. Bioenergia ja nestekaasu ovat tulleet kilpailukykyisiksi vaihtoehdoiksi öljyn rinnalle.
Valmistaja
Mepu käyttää Tecflam- merkkisiä suorakaasu- uuneja, Kuvassa on 1220 kW:n kanavapoltin.

Tehokas viljan kuivaus on yksi tärkeimmistä viljelyn kannattavuuteen vaikuttavista tekijöistä Suomessa! Kasvukausi on lyhyt ja korjuuaika on sateinen, minkä vuoksi kauppaviljojen 14 %:n kosteusvaatimusta ei saavuteta pelkällä kylmäilmakuivatuksella. Käytännössä viljat on kosteusmittarien virhemarginaalien vuoksi kuivattava 13 prosentin kosteuteen, jotta viljan ostaja ei palauta kuormaa liian märkänä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää