Rakentaminen ja energia
Esittely Antti 55MF3 Plug&Dry

Antti 55MF3 Plug&Dry -kuivuri kaasu-uunilla toi tehokkuutta viljankuivaukseen – automaatio ja etäkäyttö helpottavat kuivausprosessia

Tapio Urhonen rakensi v. 2020 uuden Antti 55MF3 -kuivurin, koska käytössä olleen vuokrakuivurin kapasiteetti viljelyn pinta-alan kasvettua ei enää riittänyt. Tavoitteena oli tehostaa ja helpottaa kuivausta automaation ja etäkäytön avulla. Investoinnin piti kuitenkin olla kustannustehokas, jotta se saadaan kuoletettua viljelyn tuotoilla ja kohtuullisen ajan kuluessa.
Uolevi Oristo
Tapio Urhosen Antti 55MF3 -kuivurissa on Antti Vac Boost 1500 -kaasu-uuni, joka on sijoitettu ulos saman laatan päälle kuin kuivurikoneisto ja kaasukontti. Kuivurissa on 2- ja 6-toimiset jakajat, joita voidaan käyttää etänä kännykän kautta. Kaasusäiliö on aitauksen ympäröimä. Sen edessä olevassa kontissa on nestekaasulla toimiva höyrystin.

Tapio Urhonen tarvitsi uuden kuivurin, koska hän on viiden vuoden aikana kolminkertaistanut tilansa viljelypinta-alan. Kuivuria käytetään myös rahtikuivaukseen. Tapio Urhonen pyysi alkukartoituksen jälkeen tarjoukset kahdelta kuivurivalmistajalta. Koneiston kokotavoite oli 400 hl. Koko suureni kauppaa tehdessä, koska oli hinnallisesti järkevintä hankkia heti riittävän iso koneisto, eikä kasvattaa sitä myöhemmin. Varastotilan lisätarpeeksi laskettiin n. 600 kuutiota. Tuoreviljan siilo- tms. varastointia ei edes suunniteltu. Energian lähdettä ei rajattu tarjouspyynnöissä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää