Rakentaminen ja energia

Konehalli kierrätysmateriaaleista, osa 2: On aika laittaa halli pystyyn – halli syntyi mahdollisimman vähillä muualta ostetuilla materiaaleilla

Hallin rungon pystytys käynnistyi elokuun lopulla. Säänsuojassa aluskatteen alla oltiin, kun kaksi viikkoa oli kulunut runkotöiden aloittamisesta.
Heikki Haapakoski
Oviaukkojen päälle asennettiin 40 cm korkeat kertopuupalkit. Niiltä vaadittiin suurta kantavuutta, olihan aukon leveys yli 4 metriä. Palkit nostettiin ylös kaivinkoneen avulla.

Runkotöiden tekemiseen halusin saada ammatti-ihmisen mukaan. Niinpä tässä halliprojektissa oli tärkeässä osassa tuttu ammattikirvesmies. Hän hallitsi monitaitoisena ammattilaisena kaikki rakentamiseen liittyvät työt.

Itse runkotyöt alkoivat alajuoksun kiinnityksellä kiila-ankkurein. Sen jälkeen tuli runkotolppien pystytys. Tolppina on 2x5 lankut, jotka tulivat 60 cm:n jaolla.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää