Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helpompaa hitsausta

KV 4/2019 -lehdessä julkaistavaa pienten invertterimigien testiä tehdessämme kuulimme useampaan otteeseen hämmästyneen kommentin. Vaikka kommentoijien tausta vaihteli kokeneesta hitsaajasta harvemmin hitsauskonetta käyttävään harrastajaan, oli sisältö sama: nämä uudet hitsauslaitteet ovat niin helppoja käyttää, että hitsaaminen onnistuu kuin itsestään.

Hitsauslaitteiden tekninen kehittyminen on monen pienen tekijän tulos. Pääasiassa käytön helppous lähtee laitteiden ohjauselektroniikasta, joka muokkaa valokaarta hitsauksen eri vaiheissa tukien hitsaajan työtä. Kun samaan aikaan näiden laitteiden hinta on laskenut, on selvää, että hitsaamisen voi aloittaa pienemmällä kynnyksellä kuin koskaan aikaisemmin.

Mig-hitsauksessa tarvittava suojakaasu edellyttää kaasupullon ostoa tai vuokraamista. Tältä osin vaihtoehtoja on useita, ja palaamme asiaan tarkemmin tulevaisuudessa. Suojakaasusta aiheutuvat kustannukset ovat merkittävä kuluerä mig-hitsauksessa. Siksi edullisimman vaihtoehdon löytäminen on tärkeä kysymys.