Metsä

Brogio- ja Terminator -ruohopäät raivurissa – kettinkipiiskat murskaavat voimalla, teräketjut katkaisevat vähin kierroksin

Siimapään korvaajiksi tarkoitetuista ruohopäistä italialaisessa Brogiossa piiskoina on kaksi järeää kettingin pätkää. Piiskat paremminkin murskaavat kuin niittävät heinää. Jytinä on arveluttavaa kytkimen ja kulmavaihteen kestävyydelle. Myös Italiassa tehty Terminator katkaisee vankankin heinikon jopa raivurin puolikaasulla. Katkaisupiiskoina on neljä kaksinkerroin käännettyä moottorisahan teräketjulenkkiä.

Kiihoke siimapäiden korvaamiseen muilla tekniikoilla tulee yksinkertaisesti siitä, että keskiön juuresta katketessaan siimapään viiksi vetäytyy kelan sisään. Samalla kelalle rullattu siima useimmiten löystyy ja sotkeentuu. Ei auta muu kuin purkaa koko paketti, jotta karkulaisen saa takaisin reikäänsä. Paksussa luonnonheinikossa perinteinen nailonsiima käy iskuvoimaltaan vähäiseksi.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää