Metsä
Metsäperävaunuyhdistelmä

Traktoreihin liitettävien metsäperävaunuyhdistelmien markkinat ovat olleet murroksessa – markkinakatsaus vuodelle 2020

2010-luku oli Suomen metsäperävaunuyhdistelmien markkinoilla muutosten aikaa. Edustuksia vaihtui ja valmistajia tuli ja meni. Suomessa markkinat ovat kolmijakoiset – Itämeren ympärillä olevat Suomen, Baltian ja Ruotsin valmistajat hallitsevat markkinoita.
Tommi Hakala
Metsäperävaunumarkkinoilta on viimeisten vuosien aikana poistunut merkkejä ja tullut uusia. Uusin merkki on MTM Forest, jonka maahantuonnin on aloittanut Jatkone Oy. Vaunun virolaisen valmistajan kanssa yhteistyössä kehitetty mallisto tulee markkinoille vuoden 2020 aikana ja se esitellään FinnMetko 2020 -näyttelyssä.

Metsäperävaunuyhdistelmien vaunujen markkinat ovat seuranneet vahvasti maatalouden muutosta. Metsätöiden omatoiminen tekeminen maatilan töiden ohessa on vähentynyt, mihin yhtenä syynä on tilakokojen suurentuminen ja sitä kautta erikoistuminen. Puun myynti pystykaupalla on huoletonta, eikä vaadi oman kaluston hankintaa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää