Metsä
Esittely

Iskunhallintaa Komatsu Comfort Ride -ohjaamojousituksella

Suomessa ei ole aiemmin ollut tarjolla ohjaamojousitusta epätasaisissa maastoissa liikkuviin metsäkoneisiin. Komatsu tuo ensimmäisenä markkinoille oman Comfort Ride -järjestelmänsä.
Kuormatraktori kulkee päivän aikana kilometreittäin kivikossa ja kannokossa. Kantojen ja kivien ylityksissä kuljettajaan kohdistuvat iskut ovat ajoittain rajuja. Komatsu Comfort Ride -ohjaamojousitus on yksi keino ”niistää niiden iskukyky”.

Samalla kun kuormatraktoreiden voimansiirto on mahdollistanut maksimaaliset ajonopeudet tyhjänä ja kuormattuna, ovat kuljettajiin kohdistuvat iskut lisääntyneet. Voidaankin sanoa, että käytännössä ajonopeutta tällä hetkellä rajoittava tekijä on kuljettajan elimistön kestokyky. Suurempaan tehokkuuteen pyrittäessä tämä unohtuu, ja kuljettajat ajavat äärirajoilla – ajoittaiset niskojen venähdykset muistuttavat rajojen ylityksistä.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Massey Ferguson

Traktorit KV 04/2010 18.03.2010 Tilaajalle