Metsä
Vertailu

Jonsered CS 2253 WH ja CS 2252 -moottorisahat vertailussa – Jätkä ja isäntä samalla savotalla

Keskikokoisilla moottorisahoilla on useita käyttäjäryhmiä ammattilaisista harrastajiin. Sahavalmistajat vastaavat tarpeisiin tekemällä ammattimalleista edullisempia rinnakkaismalleja. Koneviesti otti selvää, miten Jonseredin kaksi versiota eroavat samasta perussahasta.
Kuin kaksi marjaa, voisi todeta Jonseredin malleista 2252 ja 2253. Koneviestin vertailussa paljastui, että kyseessä ovat mustikka ja mansikka. Sahan voi valita oman maun mukaan.

Husqvarna-konsernin toinen ammattilaismerkki, Jonsered, on siirtynyt keskikokoisissa sahamalleissa myös sähkösäätöisiin moottorimalleihin. Husqvarnan esitellyt mallit 560 (KV 7/2011), 550 (KV 9/2012) ja 545 ovat saaneet Jonsered-muotojen mukana tyyppinumerot 2260, 2253 ja 2252. Sisäiseltä tekniikaltaan sahat ovat sisarmallejaan vastaavia. Muotoilussa eroavuuksia on perinteisen etukahvan muotoilun lisäksi koteloinneissa. Vertailussa olleista malleista 2252 on suunnattu osa-aikaiseen metsätyöhön, 2253 taas ammattikäyttöön.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää