Metsä
Esittely

Tieteiskuormatraktori Valmet 860.Suohirviö

Jos suolle haluat mennä nyt, takuulla yllätyt, voisi Kaakkois-Suomen metsissä hyräillä. Seudulla nimittäin liikkuu kone, jonka ulkomuoto on kuin tieteiselokuvista. Yrittäjä Jani Karvanen yhteistyökumppaneineen on toteuttanut koneen, jolla suosavotat sujuvat kaikilla keleillä.
Suota piisaa harvennettavaksi. Iittiläinen Jani Karvanen päätti varmistaa korjuun myös kesäkeleillä ja toteutti oman Suohirviö-kuormatraktorin. Pitkillä teloilla se kulkee suon pinnalla kuin sukkasillaan.

Olisi kulunutta toistoa aloittaa juttu Suohirviöstä kertomuksella Suomesta soisena maana. Se on kuitenkin realiteetti, jonka kanssa joudumme tai oikeammin saamme elää. Tulevaisuudessa puunkorjuussa päästään nauttimaan entistä enemmän onnistuneista soiden ojituksista. Kertaalleen ensiharvennettujen alueiden kakkosharvennuksista ja ensimmäisistä uudistuksista kertyy paljon korjuutyötä.

Omille savotoille erikoiskone

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää