Metsä

Puunkorjuulle on tullut lisähaastetta uusista metsänkasvatusmenetelmistä

Suomen metsälainsäädäntö muuttui 2014. Silloin metsänkäsittelyä vapautettiin, ja mahdollistettiin myös erilaiset jatkuvan peitteisyyden kasvatustavat – yleensä on julkisuudessa puhuttu jatkuvasta kasvatuksesta. Näiden uusien kasvatustapojen vaatimukset puunkorjuulle poikkeavat aiemmasta paljon.
Tommi Hakala
Suomessa on paljon metsiä, joissa voidaan toteuttaa – ja toteutetaan jo – jatkuvapeitteistä metsänkasvatusta. Näiden monivaiheisten metsien käsittelyssä koneenkuljettajille tulee eteen aivan erilaiset haasteet kuin perinteisissä harvennus- ja uudistushakkuissa.

Peitteisen metsänkasvatuksen ideana on puiden kasvattaminen siten, ettei koko alueen puustoa koskaan kaadeta yhdellä kertaa. Tavoite on myös kasvattaa puustoa siten, että poistettavasta puustosta on mahdollisimman suuri osa järeää ja arvokkaampaa tukkipuuta.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Tilaa Koneviesti Digi 7,90€/kk
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Lue lisää