Metsä
Esittely

Metsäkoneiden ohjaamoiden vakautus- ja vaimennusjärjestelmät luovat kuljettajalle paremman työskentely-ympäristön – iskut ja väännöt kuriin

Metsäkoneiden työskentely-ympäristö on karu. Puut on korjattava ja tuotava metsästä parempien kuljetusyhteyksien ääreen. Kalteva maasto, kivet, kannot ja pehmeiköt laittavat kaluston lujille. Helppoa ei ole kuljettajallakaan, etenkin kuormatraktorin kuljettajat joutuvat kokemaan työssään monia kehoa koettelevia iskuja. Konevalmistajat ovat viimeisten vuosien aikana panostaneet näiden ongelmien poistamiseen.
Tommi Hakala
Yli kivien ja kantojen, suolta kalliolle ja kukkulalle vie metsäkoneen matka – ja matkassa seuraa myös uskollinen kuljettaja. Maaston aiheuttama höykytys ja röykytys koettelevat kuljettajan kehon kestävyyttä. Nyt ohjaamoiden vakautus- ja jousitusjärjestelmät tuovat helpotusta kuljettajan työoloihin.

Metsäkoneenkuljettajan kehoon kohdistuvan rasituksen tyyppi riippuu paljon siitä, onko koneena kuormatraktori vai harvesteri. Kuormatraktorilla liikkuminen kohdistaa kuljettajaan isoimman rasituksen, harvesterityöskentelyssä taasen nosturin käyttö on lähes kokoaikaista ja määrittää enemmän rasituksen luonnetta.

Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Jos sinulla on Koneviesti Digi-tilaus tai olet painetun Koneviestin kestotilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos et vielä ole tilaaja, voit tilata Koneviesti Digin tarjoushintaan.
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää