Metsä

Skotlannissa puutavarakuljetukset on toteutettu tiestön ehdoilla ja erikoisratkaisuja käyttäen

Puutavarakuljetusten ongelmat ovat hyvin samanlaisia Suomessa ja Skotlannissa. Tehokkaammat ja samalla suuremmat ajoneuvoyhdistelmät vaativat etenkin kuljetuksen alkupäässä oman huomionsa. Skotlannissa on ongelmaa ratkottu viime vuosina monipuolisin koneteknisin kehitysaskelin.
Tommi Hakala
Kuraa, sadetta ja kapeita metsäautoteitä – näin voi kuvailla olosuhteita, joissa skotlantilainen metsäteollisuus kuljettaa puutavaraa tuotantolaitoksille ja satamiin. Koneviesti päästi tutustumaan erilaisiin jatketun lähikuljetuksen kalustoratkaisuihin Metsähallituksen organisoimalla opintomatkalla.

Skotlannin metsistä suuri osa sijaitsee pohjoisosissa, eli tutummin Ylämaan alueella. Alueella puun kasvuolosuhteet ovat hyvät: kosteutta on runsaasti ja lämpöä riittävästi. Myöskään karjatalous ei tarvitse laidunmaata niin paljon kuin Skotlannin eteläosissa.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi