Metsä
Esittely John Deere Timbermatic Maps

John Deere Forestryn kehittämä Timbermatic Kartat -metsäkoneen työnhallintasovellus helpottaa korjuuketjun toimintaa

Pienten hakkuukuvioiden ja kiihkeän puutavaravirran Suomessa puunkorjuu asettaa metsäkoneyrityksille haasteita työnjärjestelyidenkin osalta. Koneiden siirrot pitää lomittaa tarkasti harvestereiden ja kuormatraktoreiden työskentelyrytmiin. Tässä asiassa apuna ovat erilaiset Fleetin – eli kaluston – hallintaohjelmistot karttasovelluksineen. Niiden viimeisimmät päivitykset tuovat tiedon työmaille pölkkytasolle asti.
Tommi Hakala
Pohjoismaisen tavaralajimenetelmän puunkorjuussa harvesterin ja kuormatraktorin muodostaman korjuuketjun tehokkuus perustuu pitkälti yhteistyöhön. Jälkimmäisenä työmaalle saapuvalle kuormatraktorin kuljettajalle on nyt kehitetty avustavia ohjelmistoja. John Deere Timbermatic Kartat on yksi sellainen.

Metsäkoneiden tiedonsiirtojärjestelmien kehittäjänä edelläkävijä oli suomalainen Lokomo Forest Oy. Se aloitti katkotun puutavaran tiedonsiirron aikakauden vuonna 1990 – tuolloin esiteltiin FMG 990 -harvesteri ja Lokomatic-tiedonsiirtojärjestelmä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi