Metsä
Kokeilu Trejon Multiforest Farmer MF950 + V6300

Ruotsalaisvalmistaja Trejon tarjoaa ketterän metsäperävaunuyhdistelmän metsänomistajakäyttöön

Pohjoismaisilla metsäperävaunumarkkinoilla hallitsevat kolmen maan tuotteet. Suomalaisten ja virolaisten tuotemerkkien lisäksi ruotsalaiset valmistajat ovat vahvoja. Nyt yksi perinteinen kolmen kruunun merkki, eli Trejon, on rantautunut Suomeen. Koneviesti kokeili ruotsalaista näkemystä metsänomistajille tarkoitetusta vaunumallista.
Tommi Hakala
Turun Konekeskus Oy aloitti Trejon Multiforest -metsäperävaunuyhdistelmien myynnin vuonna 2018. Ruotsissa valmistettavan vaunumalliston metsänomistajille tarkoitetussa mallissa on yhdistetty MF950-perävaunu ja V6300-nosturi. Koneviesti kokeili talven aikana yhdistelmää monipuolisesti hakkuutyömailla.

Trejon AB on tunnettu aikaisemmin tienhoitokoneiden, kuten lumilinkojen ja vesakkoleikkureiden valmistajana. Yritys perustettiin 1940-luvulla – perustajan kolme poikaa uudistivat sen pohjalle nykyisen Trejonin 1980. Vuonna 1999 yritys osti enemmistöosuuden virolaisesta Tabivere-konepajasta. 2009 yritys esitteli Elmia Wood -näyttelyssä mallistoaan metsään laajentavat ensimmäiset metsäperävaunumallit. Multiforest-mallistoon kuuluivat heti alusta vaunut 7–14 tonnin kantavuusluokissa. Nosturimallisto oli hyvin monipuolinen – mukana myös liikeratakuormainmallit sekä vaakanostosylinteriset mallit. Nyt kokeilussa oleva yhdistelmä kuuluu viime vuosina esiteltyyn pystynostosylinteriseen ”New Edition” -mallistoon.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit