Metsä
Esittely Risutec PM160

Koneistutus lisääntyy tulevaisuudessa — Nakkilalainen Risutec Oy on uudistanut PM160 -istutuskoneensa

Nakkilassa toimiva Risutec Oy on panostanut entistä enemmän istutuslaitteensa kehitykseen. Työ on tuottanut hedelmää – lukuisia laitteita on töissä eri puolilla maailmaa. Pienemmän valmistajan joustavuus kehitystyössä on tuottanut tarvittaessa versioita eksoottisillekin puulajeille.
Mikael Sammatti
Risutec Oy on panostanut kaivukoneisiin tarkoitettujen istutuskoneiden valmistukseen entistä enemmän. Malliston ensimmäinen, 2008 esitelty PM160 on nyt uudistunut. Koneistutus lisääntyy tulevaisuudessa, ja viime kesän kuivuus vielä korosti työtavan hyötyjä – juuri ennen istutusta tehdyssä kosteassa mättäässä taimen kasvuunlähtö on parhaimmillaan.

Risutec Oy aloitti toimintansa raivauspäiden valmistuksella – ja niitä valmistetaan edelleen erilaisina versioina. Vuonna 2008 valmistuneet ensimmäiset istutuspäät laajensivat tuotantoa, nyt niistä on tullut päätuotantosuunta. Istutuslaitteiden apuvälineeksi on toteutettu myös yrityksen itsensä suunnittelema paikannus/tiedontallennuspalvelu Asta (KV7/2018), joka on tätä nykyä käytössä jo useissa yrityksissä valvonta/työnohjausjärjestelmänä.

KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Kaikkien 31.12.2019 mennessä kirjautuneiden kesken arvotaan kymmenen Lukijan idea -kirjaa (arvo 15 €).
Tilaa Koneviesti Digi edulliseen tarjoushintaan.
Tilaa Koneviesti Digi 8,90€/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
KV PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa Koneviesti Digi